Het woord "matcha" komt uit het Japans en bestaat uit twee delen:
- "Mat" (抹): Dit karakter betekent "vermalen" of "verpulveren."
- "Cha" (茶): Dit betekent "thee."
Dus, letterlijk vertaald betekent "matcha" eigenlijk "gemalen thee" of "poederthee". Dit verwijst direct naar het proces waarbij de theebladeren worden vermalen tot een fijn poeder.
We kennen Matcha natuurlijk vooral van de Japanse groene poederthee, die een centrale rol speelt in de Japanse theeceremonie en in een meer hedendaagse setting in Matcha Lattes. Maar van andere theesoorten en zelfs kruiden, specerijen en fruit kun je ook (thee)poeders maken, die je ook onderling kunt mengen tot verrassende matcha-melanges. En dat is precies waar we in het najaar van 2024 mee aan de gang gaan!
Matcha bereidingstips:
- Usucha (dunne thee): 2g Matcha op 70ml 75°C water, schuimend opkloppen (W-patroon) naar voorkeur.
- Koicha (dikke thee): 4g Matcha op 40ml 75°C water, goed roeren of kloppen (O-patroon).
- Matcha Latte: Koicha aanvullen met 200ml schuimend opgeklopte warme melk. Eventueel bestrooien met een klein beetje Matcha.
Maar Matcha wordt ook gebruikt in smoothies, ijs, cakes en taarten, ... zoek maar eens naar Matcha-recepten op internet en leef je uit!
Pagina(s) gevonden: 1
Artikel 1 - 13 (van 13 artikelen)
Pagina(s) gevonden: 1
Artikel 1 - 13 (van 13 artikelen)