Eerste Vorige Artikel 11 van 15
Categorie Boeken over thee
Volgende Laatste

39,95

Thee - De nuchtere neef van wijn - Mariëlla Erkens
[W0003292]

Dit theeboek is zowel een handboek als een kookboek met thee in de hoofdrol en het het heeft voor elk wat wils. Zo bevat het een heel handige, super makkelijke en efficiënte manier voor theezetten in de horeca, die ook fijn is voor thuis, bijvoorbeeld op drukke dagen. Het werkt met een van tevoren gemaakt koud gezet thee-extract. Je hebt daarmee binnen 10 seconden heerlijke thee, omdat het voorwerk al gedaan is. Geen gedoe met de juiste temperatuur of correcte trektijd, want zo gaat theezetten nooit fout: de thee smaakt altijd heerlijk en is naar smaak aan te passen.
Bonus: iedereen kan het!
Deze door Mariëlla Erkens ontwikkelde methode wordt in dit theeboek uitgebreid uitgelegd in de tekst, maar ook met een duidelijke infographic. Baanbrekend èn makkelijk!

Het kookboek-gedeelte telt meer dan 70 recepten van eigen hand, met bij elk recept drie harmoniërende theeën van verschillende prijsklassen. Daarnaast vind je in de meeste hoofdstukken oefeningen en tips.

Voor wie diepgaande kennis wil over thee, bevat het boek, naast alle praktijkinformatie, ook veel theorie:
Wat is thee?
Hoe wordt het gemaakt?
Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met wijn?
Hoe kies je de juiste thee bij het eten?
Hoe zet je thee lekkere thee?
Hoe zet je thee dusdanig dat het inderdaad de vergelijking met wijn kan doorstaan?
Hoe kook je met thee? En wat doet dat met de smaak van het gerecht?
Hoe combineer je thee met kaas, of chocola?
Hoe maak je cocktails en mocktails met thee? (Inclusief recepten)

Kortom, Thee, de Nuchtere Neef van Wijn is hèt theeboek, bomvol informatie, inspiratie en heerlijke recepten die goed te doen zijn voor iedereen die weleens in een pan roert.

Tea and Food pairing
Thee bij het eten, waarom zou je dat doen? Nou, vooral omdat het heel veel gemeen heeft met wijn, behalve dan de alcohol en de zuren. Thee kan minstens zo complex zijn en net zo goed smaken versterken en bij elkaar brengen als wijn. Probeer dat maar eens met sap of water. Dan moet je de thee wel goed zetten. Niet moeilijk, maar bijna niemand doet het (nog) goed. Na het lezen van dit boek zal jou dat niet meer gebeuren. Altijd lekkere thee, wie wil dat nu niet? Mariëlla Erkens is theesommelier, theedocent en theeschrijver. Als voormalig chef weet ze al jarenlang hoe ze smaken succesvol kan combineren. Zij legt in dit boek uit hoe je dat doet: thee zó uitzoeken bij gerechten dat er een harmonieuze combinatie ontstaat. Zij put daarvoor uit haar twaalf jaar lange ervaring als gecertificeerd theesommelier en haar meer dan veertigjarige ervaring in koken.

ISBN: 9789090358109
Soort boek: Hardcover
Aantal pagina's: 272

Specificaties

  • Boeken met recepten: nee
  • Theesommeliers: ja

Kiezen of ...

Delen via E-Mail  Delen op Facebook  Delen op Twitter    
  • Beoordelingen

Categorieën
Losse thee
Thee bewaren
Thee zetten
Thee serveren
Thee warm of koudhouden
Thee zoeten
Lekkers bij de thee
Lekkers bij de thee DHZ
Spellen bij de thee
Boeken over thee
ansichTkaarten
Valentijn

Ga naar ...

ouTleT-aanbiedingen
Wat is er nieuw?
Fabrikanten
1 x Het boek van de thee - Kakuzo Okakura
1 x Thee - De nuchtere neef van wijn - Mariëlla Erkens
1 x De Historia Naturalis - Marcel De Cleene
1 x Theeroutes - Deirdre Deprettere & Karlijn Dapper
1 x De Theeroos - Valérie Hallin
€181,75
Afrekenen
Copyright © 2024 De Theefabriek